top of page

Oishi18 - Helsingin paras sushilounas

Japanilaisravintola Oishi18 sijaitsee Kalliossa keskellä Vaasankadun vilskettä ja tarjoilee heittämällä parhaan sushilounaan alueella. Oishi18:ssa sinulle tarjoillaan pöytään maukasta sushia lompakkoystävälliseen hintaan.Oishi18 sisustus on selkeä ja linjakas. Se sopii hyvin scandinaaviseen ja japanilaiseen tyyliin. Olen lounastanut Oishi18:ssa muutaman kerran ja yleensä siellä on melko rauhallinen tunnelma. Jos kuitenkin suunnittelet saapuvasi ravintolaan juuri lounaspiikin aikaan klo 12, voi olla että pöytiä ei ole vapaana tai joudut odottamaan lounastasi melko pitkään.


Lounaan hinta on 13,90e ja saat tilata listalta juuri haluamiasi susheja ja lisukkeita aivan niin paljon, kuin vain jaksat syödä. Jos ensimmäisellä kierroksella jää nälkä, niin sinulla on aina mahdollisuus tilata lisää. Kyseessä ei siis ole perinteinen sushibuffa, vaan kokki valmistaa jokaisen tilauksen erikseen. Ravintola veloittaa euron lautasesta, jota ei ole tyhjennetty. Mielestäni tämä on mitä loistavin teko ruokahävikkiä vastaan ja freesi tuulahdus perinteisten lounassushibuffien rinnalle.


Oishi18:n ruoka vakuuttaa. Sushit ovat tuoreita ja makuvaihtoehtoja on juuri sopivasti. Lisukkeeksi on mahdollista tilata esimerkiksi pieniä salaatteja tai edamame-papuja, joita tilaankin lähes poikkeuksetta aina syödessäni sushia. Oishi18:ssa pavuissa on juuri sopivasti suolaa. Itselleni runsas merisuola onkin juuri se juttu. Paikan miso-keitto ansaitsee mielestäni myös erityismaininna - nam, kertakaikkiaan maukasta!


Oishi18 henkilökunta on ystävällistä ja hymyilevää. Voisin antaa risuja oikeastaan vain siitä, että pöytien siivous ei aina toimi niin tehokkaasti kuin sen pitäisi. Harvoin tulee kuitenkaan koettua yhtä miellyttävää ravintolakokemusta lounaspaikassa.


Vaasankatu 18


Yummy score = 7,3 / 10


Recent Posts

See All

Comments


bottom of page