top of page

Omadi - Ainutlaatuinen omakase-illallinen

Omakase villitys valtasi Helsingin, kun Latitude 25 Omakase avasi ovensa vuonna 2019.Tämän jälkeen näitä japanilaisia ravintoloita on auennut Helsinkiin useampia. Mutta mitä Omakase oikeastaan tarkoittaa? Englanniksi se on: “I’ll leave it up to you” ja vapaasti suomennettuna: “Päätä sä”.


Omakase villityksen puraisemina varasimme pöydän Omadi-ravintolasta, joka aukaisi ovensa keväällä. Ravintola sijaitsee Etu-Töölössä hotelli Helkan alakerrassa, pienessä sivutilassa, johon kävellään hotellin etuovesta. Älä kuitenkaan anna sijainnin hämätä!


Asetuimme baaritiskin ääreen ja tilan verho suljettiin, elämys alkoi. Omadin tiskin ääreen mahtui 8 ihmistä ja lauantai illan serviisissä ravintola oli täynnä. On erikoista kuinka intiimi illallisesti tulee, kun koette elämyksen pienellä porukalla. Jaatte hetken, ette pelkkää ruokailua.Menussa paistoi vahvasti tuoreus ja kokin käden jälki. Omadi oli aamulla saanut hankittua tuoretta tonnikalaa, joten annokset olivat luonnollisesti rakennettu tuon herkun ympärille.

Vaikka ravintolan tila on pieni, sen akustiikka on hyvin suunniteltu. Musiikki soi hiljaisella eikä muiden asiakkaiden keskustelut häirinnyt meitä. Välillä oli toki mukava pysähtyä kuuntelemaan, kun sakesommelier jakoi asiantuntijuuttaan muille seurueille.


Ruoka ja palvelu


Illallinen alkoi ja meille kerrottiin illan kulusta sekä toimintatavoista. Omadin menu sisältää 14 ruokalajia, ja sen kanssa voi parittaa sake menun tai shampanjan. Päädyimme tilaamaan shampanjaa ja maistamaan sakea.


Omakasen hienous on ruuan kokeminen valmistuksesta syömiseen. Kokki valmisti silmiemme edessä jokaisen annoksen ja kertoi jokaiselle ruuan alkuperästä henkilökohtaisesti.


Menussa paistoi vahvasti tuoreus ja kokin käden jälki. Omadi oli aamulla saanut hankittua tuoretta tonnikalaa, joten annokset olivat luonnollisesti rakennettu tuon herkun ympärille.


Ensimmäiset ruokalajit tarjoiltiin lautasilta ja ne olivat koon puolesta suupalasia. Erityisen herkullisia olivat tonnikala tartar ja kampasimpukka -annokset. Maun lisäksi, ne olivat myös upean näköisiä. Ruuan kanssa sovitettu shampanja oli todella hyvää ja sopi loistavasti annosten makupariksi.


Meitä hieman ihmetytti, että Omadissa nigirit tarjoiltiin sushikokilta suoraan käteemme, vaikka toisaalta nehän perinteisesti kuuluukiin syödään sormin. Olisimme ehkä mielummin syöneet ne tarjoiltuna kauniista pikkuruisista astioista, kuten menun alkupään annokset. Nigirit olivat myös melko kookkaita, joten ruokailua olisi helpottanut lautanen, jolle olisi voinut lasketa puoliksi nautitun nigirin. Kaiken kaikkiaan ruokien esillepano oli kaunis ja ruoka-annosten flow toimiva.


Vaikka annokset olivat koonsa puolesta pieniä, olimme todella täynnä 14 ruokalajin jälkeen. Viimeisimpien nigirien kohdalla tuntui jopa, ettei enää jaksaisi syödä mitään. Menu kustansi 105e per henkilö (+ tilatut juomat). Tämä voi kuulostaa hintavalta, mutta mielestämme et maksa pelkästään ruuasta, vaan ravintolahenkilökunnan ja paikan luomasta kokonaisvaltaisesta aistien elämyksestä. Me saimme rahoillemme vastinetta intiimin ja ainutlaatuisen illan muodossa. Tänne voisimme tulla uudelleen!


Yummy score: 8,7

Hinta kahdelta (sisältäen juomat): 338€.


431 views

Recent Posts

See All

תגובות


bottom of page