top of page

Pocha - Kekseliästä korealaista ruokaa Kalliossa

Updated: Feb 9, 2023

Illallisen ehdottomia helmiä ravintola Pochassa olivat sopivan tulinen kimchi, sashimi tacot ja autenttinen bibimbap. Lisäksi drinkit olivat kekseliäitä ja maukkaita. Oikeastaan ainoa asia, joka meitä jäi mietityttämään oli palvelun nopeus ja laatu.Syksyllä 2022 ovensa avannut Pocha on tervetullut lisä Helsingin ravintolavalikoimaan. Omien sanojensa mukaan paikka on korealais-japanilainen gastropubi, jossa on tarjolla eri tapaksia ja drinkkejä. Ravintola on auki maanantaista lauantaihin.


Lähdimme Pochaan syömään lauantaina puoli kuuden aikaan neljän hengen seurueella. Ravintolan tunnelma oli kuin äkkilähtö Korean pienille sivukaduille paperilyhtyineen ja värivaloineen. Kompaktissa 8-pöytäisessä ravintolassa soi musiikki hiljaisella ja ravintolassa vallitsi elävä puheensorina. Pocha oli saapuessamme täynnä ja jouduimme odottamaan pöytävarauksesta huolimatta pöytäämme noin 15 minuuttia. Vinkkinä siis, kannattaa varata pöytä!


Lista koostui pienistä ja keskikokoisista annoksista, jotka oli pääsääntöisesti tarkoitettu jaettavaksi.

Saatuamme pöydän tilasimme alkuun cocktailit ja jäimme pohtimaan mitä söisimme. Ravintolassa oli vain yksi tarjoilija, joka tuntui olevan hyvin kiireinen läpi serviisin. Hän ei siis ehtinyt käymään listaa kanssamme läpi ja arvioimme itse tilattavan ruuan määrän (jota jälkikäteen ajateltuna oli aavistuksen liikaa). Lista koostui pienistä ja keskikokoisista annoksista, jotka olivat pääsääntöisesti tarkoitettu jaettavaksi. Lähes jokaisen annoksen sai tilattua myös vegaanisena.Kaikki tilaamamme drinkit olivat erinomaisia. Erityisesti Empress Gin cocktailin mangon ja chilin yhdistelmä oli mahtava. Lasin reunassa oleva chilisuola toi makuun vielä hyvän twistin. Yuzu Bubblessa olisi voinut maistua himpun verran enemmän Yuzu, mutta maku oli silti raikas. Whiskey Miso Sour oli takuuvarma klassikko. Miso toi drinkkiin mainion lisän ja sopi näin paikan makukarttaan. Drinkkiä ei turhaan mainosteta paikan best selleriksi.


Tilasimme:


Juomat:

2 kpl Empress Gin

1 kpl Yuzu Bubble

1kpl Whiskey Miso Sour

4 kpl Olutta


Ruuat:

Edamame on fire

4 kpl Bao Sandwich the Bun (joista yksi jäi tulematta)

Chiizu the Skewers

Housemaid Kimchi

Yuzy rosted Cali

Mandu The Dumplings

Hoe The Sashimi

Bolsot Bibimbap the Rice bowl

2kpl Korean Fried Chicken


Ruuat saapuivat pöytään sitä mukaa, kun ne valmistuivat. Ensiksi pöytään tuotiin edamame-pavut, kanansiivet ja kimchi. Pavut olivat aavistuksen hiiltyneet ja niissä oli päällä kuivattua chiliä. Pavut olivat hieman päässeet kuivahtamaan ja olisivat kaivanneet aavistuksen enemmän suolaa. Muuten niiden maku oli mukavan tulinen.


Ruokien kanssa tarjoiltu kimchi menee ehdottomasti Helsingin kärkeen.

Kanansiipien gochujang-kastike oli maukasta, mutta kanojen paneeraus olisi voinut olla rapeampi. Annos oli kuitenkin perushyvä, vaikkei maistamistamme siipiannoksista paras. Ruokien kanssa tarjoiltu kimchi menee ehdottomasti Helsingin kärkeen. Useassa korealaisessa käyneenä kimchi valitettavan usein tuottaa pettymyksen. Pochan kimchissä oli mukavasti potkua niin kuin kuuluukin.


Seuraavaksi pöytään saapui miso-kukkakaaliannos ja nori-, sashimi-tacot. Kukkakaalien kastike oli erinomainen, mutta yllätykseksemme kaali oli jätetty varsin raa’aksi. Olisimme toivoneet siihen enemmän paahteisuutta. Lisäksi annos oli varsin iso, joten kannattaa ehdottomasti tilata se koko pöytäseurueelle jaettavaksi.


Taco-tyyliin itse koottava lohisashimi oli yksi illan kruunujalokivistä. Annos tarjoiltiin riisin ja norin kanssa. Annoksen täydensi runsaan soijainen chilikastike. Sashimitacoja oli myös hauska näperrellä ja syödä perinteiseen tapaan kädestä - sain jopa etäisen assosiaation viime kesän erinomaiseen ravintolakokemukseen Omadissa. Lue blogiteksti täältä!


Yksi pöytäseurueestamme uskaltautui tilaamaan myös tikussa tarjoillun juusto-pekonikääreen (Chiizu the Skewers). Annos oli kaksi valtavaa pekoniin käärittyä emmentaljuustovarrasta. Annos oli syöjää lainaten: “v*tunmoinen juustomälli käärittynä pekoniin.” Tämä tuhma annos oli jokaiselle meistä aivan liian tuhti.


Baobunien saapuessa pöytää olimme jo melko täynnä. Bunit olivat kooltaa isohkot. Sämpylä oli höyryävän pehmeä, mutta sen sisällä olevat naudan siivut olivat aavistuksen liian kuivat. Bunin makua tasapainotti kimchi ja hieman tulinen kastike. Vegaanisen bunin tofu oli hyvin maustettua, mutta se olisi varmasti maistunut paremmalta, mikäli en olisi ollut niin täynnä. Tällä kertaa buni jäi valitettavasti muiden loistavien ruokien jalkoihin.


Kun viimeiset annokset, eli dumplingit ja bibimbap tuotiin pöytään, tajusimme tilanneemme ruokaa aavistuksen liian paljon. Nautatäytteiset dumplingit olivat kuitenkin tilauksen arvoisia. Täyte oli hyvin maustettu ja nyytin taikina oli kevyt ja hieman rapea.


Loistavan illalliskokemuksen viimeisteli autenttinen bibimbap. Annos oli erinomainen ja heittämällä paras bibimbap, jota olen Suomessa maistanut. Annoksen kanssa tarjoiltu gochujang-kastike oli sopivan mausteinen.


Meitä jäi kiinnostamaan Mochi-jälkiruoka, jota eräs ystävämme oli kehunut erinomaiseksi. Kuitenkin Pochan ovelle kertynyt jono, tarjoilijan kiire ja täydet vatsat sai meidät tilaamaan vain laskun.


Pocha oli ilahduttava yllätys. Ruuat olivat maistuvia, miljöö viihtyisä ja ravintolan hinta-laatusuhde oli kohdallaan. Ravintolan palvelukokemus jätti kuitenkin vielä parannettavaa. Voimme kuitenkin suositella paikkaa rentoon ja tunnelmalliseen ruokailuun. Tulemme varmasti itsekin käymään Pochassa vielä uudelleen.


Hinta neljältä 219 e

Yummy score = 7,4 / 10
Recent Posts

See All

Comments


bottom of page