top of page

The Frogg - autenttista vietnamilaista ruokaa ja Helsingin paras Phó-keitto


Aleksis Kiven kadun ja Sturenkadun kulmassa sijaitsevasta The Frogg:sta on muodostuntu yksi vakiolounaspaikoistani, sen avattua ovensa noin puolitoista vuotta sitten. The Frogg sijaitsee aivan Alppilan kuuluisan Kultaisen Kulauksen, eli Kuliksen, naapurissa. Sijainti voisi toki olla miellyttävämpikin, mutta The Frogg:n Aleksis Kiven kadulle päin suuntaavista ikkunoista on mukava katsella kaupungin vilinää ja ratikoiden kulkua. Itse valitsen paikkani aina juurikin ikkunoiden edestä löytyvistä kahden hengen pöydistä. Ravintola on muutenkin melko kompakti, joten kovin isolla seurueella ei kannata saapua paikalle. Asiakaspaikkoja on arvioltani noin 10-15.


Ruoka The Froggissa ei ole koskaan tuottanut pettymystä. Pidän erityisesti paikan vietnamilaisista kevätkääryleistä sekä Phó-keitosta. Tällä kertaa tilasin Phó-keiton jättikatkaravuilla ja limun. Hintaa setille muodostui 14,40 euroa.


Phó-keiton liemi on maistuvaa ja keiton lisähärpäkkeitä (limet, chilitahnat yms.) on mahdollista annostella oman maun mukaan. Itse lisään chiliä melko reippaalla kädellä, jotta saan keittoon tarpeeksi runsaan tulisuuden. Tällä kertaa annos oli omaan nälkääni liian iso ja valitettavasti suuri osa nuudeleista jäi syömättä. Annos oli myös runsaan sipulinen ja korianterinen. Lounaan hintaan kuuluu tee tai kahvi ja ravintolassa on aina tarjolla jälkiruokakarkkeja.


Perjantaina ravintolassa oli lounasaikaan rauhallinen tunnelma. Paikalla oli muutama muu yksittäinen lounastaja ja välillä Wolt-kuskeja kävi hakemassa tilauksia. Musiikki soi sopivalla äänenvoimakkuudella, eikä se häirinnyt lounashetkeä, vaan loi levollista tunnelmaa. Käydessäni The Froggissa alkuviikosta samoihin aikoihin, paikka on ollut paljon täydempi.


The Frogg on myös ilta-aikaan mielestäni viihtyisä, vaikkakin vilkkaampi. Ravintolassa on todella rento tunnelma, sinne ovat myös koirat tervetulleita. Paikan päältä löytyy mm. lautapelejä rentoon hengailuun.


Yleensä The Frogg:n henkilökunta on ollut todella ystävällistä, mutta tällä kertaa törmäsin valitettavasti hieman tympeämpään palveluun. Hetken odoteltuani palvelua, tilaukseni otettiin ystävällisen hymyn sijaan vastaan apaattisesti. Vaikutti siltä, ettei työntekijä ollut erityisen innostunut vastaanottamaan tilaustani.


Suosittelen paikkaa matalan kynnyksen ruokailuun, kun kaipaat aitoja vietnamilaisia makuja. Paikka sopii hyvin myös yksillä käymiseen ja rentoon jutusteluun.


Hinta yhdeltä: 14,40e

Yummy score: 6,7 / 10


Recent Posts

See All

Comments


bottom of page