top of page

Vinkkeli - Erinomainen yllätysmenu ja osuvat viiniparitukset

Vinkkelin ruoka on hyvin tehtyä ja sitä täydentää erinomaiset viiniparitukset. Lisäksi palvelu on henkilökohtaista. Ilokseni yksi annos oli niitä parhaita ravintola-annoksia, jota olen koskaan syönyt. Vinkkeli on varma valinta treffeille, työporukalle tai kaveriporukalle, kun kaipaatte astetta parempaa ruokaa.Aivan keskustan tuntumassa Pikku-Roballa sijaitseva Vinkkeli tarjoaa omien sanojensa mukaan uuden näkövinkkelin ruokailuun, jonka ytimessä on tunnelma, laadukkaat klassikkoannokset ja tarkkaan valitut viinit. Kokemukseni perusteella pystyn yhtymään tähän kuvaukseen varauksetta.


Toisena alkuruokana tarjoiltiin maa-artisokkakeitto, joka on varmasti yksi parhaista ravintola-annoksista, jota olen eläissäni syönyt.

Kävimme Vinkkelissä syömässä työporukan kanssa arki-iltana noin klo 17 aikoihin. Ravintola oli saapuessamme vielä tyhjillään, mutta täyttyi nopeasti. Vinkkeli on sisustukseltaan pelkistetyn tyylikäs valkoisine pöytäliinoineen. Pöytiä koristi kynttilät ja pienet kukka-asetelmat. Ravintolan valaistus on tunnelmallinen ja isot ikkunat kadulle loivat suhteellisen pieneen ravintolaan isomman tilan tuntua.


Tilasimme pöytäseurueeseen alkuun lasit cremantia ja tutustuimme ruokalistaan. Päätimme tilata 4-ruokalajin yllätysmenun (58e) ja viinipaketin (56e) puolikkailla kaadoilla.Alkuruokana tarjoiltiin perinteinen tartar, jonka esillepano oli ilo silmälle. Annokseen toi lisämakua sienet ja tryffelimajoneesi. Viiniparituksena oli Pinot Noir, joka leikkasi loistavasti tartar-annosta. Toisena alkuruokana tarjoiltiin maa-artisokkakeitto, joka on varmasti yksi parhaista ravintola-annoksista, joita olen eläissäni syönyt. Keitto itsessään oli pehmeän kermainen, hävittämättä kuitenkaan maa-artisokan makua. Keiton kanssa tarjoiltiin ohueksi leikattua omenaa ja paahdettua pähkinää, jotka toivat purutuntumaa keittoon. Viiniparituksena toimi paahteinen, oranssi viini, joka oltiin valmistettu Sherryn menetelmällä ja sen maussa maistui makeus. Viini itsessään ei ollut makuuni, mutta kun sen yhdisti keittoon, vallitsi suussa makujen harmonia. Aplodit jo tässä vaiheessa Vinkkelin sommelierille.


Pääruuaksi tarjoiltiin siikaa, kasviksia ja perunaa. Muulla pöytäseurueella annoksessa oli hummerikastike ja itselläni se korvattiin maidottoman ruokavalion vuoksi öljypohjaisella kastikkeella. Annos oli perushyvä, kala oli paistettu täydellisesti ja annoksen kruunasi kuiva riesling.


Jälkiruoka oli valitettavasti illan ainoa pettymys. Sorbetti tarjoiltiin tuoreiden marjojen kanssa. Itse annoksen maussa ei ollut valittamista, mutta talvella tarjoiltu sorbetti ei maistu itselleni, vaan se tuo automaattisesti mieleen kesän ja lämpimät illat. Jälkiruuan kanssa tarjoiltu viini ei yllätyksekseni ollut makea, vaan sopivan kuiva.


Vinkkeli tarjosi lupauksensa mukaan lämmintä tunnelmaa ja erinomaista ruokaa. Yksi ravintolan annoksista sai minut lähes haukkomaan henkeä, joten on ilmiselvää että Yummy Score on korkea, vaikkakin parannettavaakin jäi.


Yummy Score: 8,8 / 10

Yummer: Teppo


Recent Posts

See All
bottom of page