top of page

Vino Lito - Tapasravintola Kalliossa

Vaasankadun helmi - on erikoista saada näin hyvää ruokaa miellyttävässä ympäristössä keskellä Helsingin kuuluisaa kuppilakatua. Aika näyttää, onko ympäristö hyödyksi vai haitaksi Vino Litolle. Meille ei ensimmäiseksi tullut mieleen etsiä mukavaa paikka tapas-illalle keskeltä Vaasankatua. Toisaalta ympäristön vaikutus saattaa nostaa Vino Liton tyyppistä paikkaa jalustalle, onhan Harju 8:kin menestynyt lähellä Kurvia, Kallion sydämessä.Makumatka Madridiin keskellä Kallion kuppiloita


Vino Lito kuvailee itseään viini- ja tapasbaariksi, joka on saanut inspiraationsa vanhoista Madridilaisita tavernoista. Vino Liton ruokalista on varsi lyhyt ja se pitää sisällään tyypillisiä espanjalaisia tapaksia, kuten Batatas bravaksen ja chorizo-annoksen. Lisäksi huomasimme, että sesongin raaka-aineita oli hyödynnetty ja löysimme listalta mm. sieniä ja ruusukaalia.


Tilasimme:

  • Chorizos al cava - Chorizot cavassa

  • Batatas bravas - Paahdetut perunat

  • Aceitunas - Oliivit

  • Pan con Tomate - Leivät tomaatilla

  • Champiñones all ajillo - Herkkusienet valkosipulilla ja yrteillä

  • Lasin punaviiniä

  • Alkoholittoman oluen

Viinilista piti sisällää espanjalaisia viinejä. Jäimme kuitenkin kaipaamaan tarjoilijalta näistä tietoa, esimerkiksi viinien alkuperästä ja miksi juuri ne olivat päätyneet listalle. Lisäksi olisimme kaivanneet suosituksia perustuen omaan makuumme ja tilattuun ruokaan. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan hänen suosituksensa perustuivat siihen, mistä hän itse piti. Tilaamamme kevyt punaviini oli kuitenkin maistuvaa.


Ruoka saapui pöytään kerralla, tapaksille tyypillisesti pienissä astioissa. Oliivit olivat tähänastisesti parhaat, joita olemme maistaneet. Ravintolan menu ei tosiaan valehdellut väittäessään niitä parhaiksi.


Pan con tomate -annos on mielestämme parhaimmillaan valkosipulinen, leivän reunoista rapea ja pirteän tomaattinen. Vino Liton tomaattileivät eivät täysin vastanneet odotuksiamme. Menun maukas yllätys oli kuitenkin klassinen espanjalainen tapas, valkosipuliset ja yrttiset herkkusienet, jossa maistui kevyesti sitruuna.


Lisää makua olisimme toivoneet Batatas Bravas -annokseen, jonka tomaatti- ja valkosipulikastike jäi varsin laimeaksi sekä Chorizo-annokseen, johon Cava ei tuntunut tuovan odotettua happamuutta. Tapakset olivat kuitenkin kaiken kaikkiaan Helsingin parhaimmistoa. Vino Liton menu taipuu myös vegaaniseen ruokavalioon.
Hyviä tapas-ravintoloita on haastava löytää Helsingistä, jonka vuoksi voimmekin suositella sinulle Vino Litoa. Se sopii loistavasti ystävän treffaamiseen, kun haluatte nauttia lasilliset pienen purtavan kera Kallion sykkeessä. Jos olet suuntaamassa paikalle isommalla porukalla, kannattaa ehdottomasti tehdä varaus, vaikka kyse olisikin arki-illasta. Paikkoja on nimittäin hyvin rajallisesti.


Hinta kahdelta hengeltä: 58,40e

Yummy Score = 7,1264 views

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page