top of page

Yes Yes Yes - Sano Yes kasvisruualle

Richard McCormickin Yes Yes Yes on jo lähes klassikko Helsingin ravintolaskenessä. Tämä Iso Roban someystävällinen ravintola on pyörinyt eri sosiaalisen median feedeillä jo useamman vuoden. Ravintolan erikoisuus on tarjota ainoastaan kasvisruokaa. Tässä kohtaa vannoutuneet lihan ystävät saattavat kavahtaa, mutta odotas hetki. Yes Yes Yes on ehdottomasti käynnin arvoinen, olit sitten lihansyöjä, vegaani tai jotain tältä väliltä.


Lähdimme Yes Yes Yesiin syömää poikakaverini kanssa naistenpäivänä. Hän oululaisena metsästäjänä ja lihansyöjänä, aavistuksen vierasti ajatusta puhtaasti kasvispohjaisesta menusta, mutta oli valmis antamaa ravintolalle mahdollisuuden.Yes Yes Yesin ruokalista on jaettu viiteen eri osaan. Alussa on sormisyötävät, sen jälkeen dipit, salaatit, pääruuat ja lopuksi jälkiruuat. Menussa on kaikkia näitä ja annokset saapuvat lähtökohtaisesti pöytäseurueelle jaettavaksi, oli kyseessä sitte iso tai pieni seurue. Päätimme tilata menun sijaan listalta annokset jaettavaksi.


Tilasimme:


Friteeratut persilijanjuuret, merileväkaviaaria ja jalopenoaiolia

Jakkihedelmätacot


Sydänsalaatin misokastikkeella (klassikko)


Paahdetun bataatin tahinikastikkeella

Gnocchit


Juomiksi tilasimme

Yuzu Seltzerin

Lasin valkoviiniä


Alkuruokien tacojen tortilla oli paikan päällä valmistettu ja vastapaistettu. Kauppojen einestortilloihin verrattuna sen rakenne oli huomattavasti pehmeämpi ja taikinassa olevan maissijauhon maistoi selkeästi. Täytteenä ollut jakkihedelmä muistutti nyhtöpossua ja oli aavistuksen makea. Välissä ollut mangosalsa raikasti kokonaisuutta. Friteeratut persilijanjuuret eivät juuri maistuneet persijlijalta, mutta olivat mukava naposteluruoka. Niiden kanssa tarjottu jalopenoaioli ja vegaaninen leväkaviaari olivat erityisen hyviä.


Yes Yes Yesin välisalaatti ei petä koskaan. Olemmekin Pepen kanssa yrittäneet kopioida sitä useammalla mökkireissulla, valitettavasti tässä onnistumatta. Salaatissa on sopivasti vaihtelua kasvisten osalta ja pienet paahdetut leivänmuruset tuovat siihen suutuntumaa. Poikakaverin mielestä salaatin loppuosa oli aavistuksen liian etikkainen, mutta itse en tätä huomannut.


Uunibataattiannos on yksi ravintolan klassikoista ja vuodesta toiseen se löytyy ravintolan listalta. Tällä kertaa sen makua oli hieman kohennettu, sillä viime kerralla tätä syötyäni en ollut täysin vakuuttunut siitä. Bataatin suolainen kuori toi kaivattua vastapainoa juureksen luontaiselle makeudelle ja annoksessa tahinikastike oli ihanan runsas. Onneksi päätimme jakaa annoksen, sillä yksin sen syöminen olisi varsin raskas ja annos kävisi hieman yksitoikkoiseksi.Illallisen ehdottomasti onnistunein ruokalaji oli gnoncchiannos. Pasta oli paistettu ulkoa rapeaksi ja sisältä se oli ihanan pehmeä. Päällä ollut nyhtöjakkihedelmä oli maustettu muistuttamaan lihaa ja annoksen alla ollut yrttikastike sitoi ainesosat yhteen. NAM.


Yes Yes Yes on yksi Helsingin klassikoista, johon palaan varmasti vielä uudestaan. Vaikka tällä kertaa emme tilanneet drikkejä, niitä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Poikakaverikin nautti illallisesta suuresti, vaikka hänellä oli omat epäilyksensä ravintolaa kohtaan. Paikan hinta-laatusuhde on kohdallaan ja palvelu on lämmintä. Kannattaa varautua siihen, että ravintolan palvelu on englanniksi. Oikeastaan ainoa asia, joka tällä kertaa jäi harmittamaan oli istumapaikkamme, jossa veti. Illallisen jälkeen olimme molemmat aavistuksen jäässä.


Yummy Score: 7,8

Hinta kahdelta: 83e


Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page