top of page

Atelijer7 - Lounasta Konepajalla

Atelier7 on Vallilan Konepajan alueen uudehko tulokas. Ravintola avasi ovensa vuoden 2022 loppupuolella Fredrigsbergin taloon aivan MTV:n uusien tilojen viereen. Bongasimme paikan sattumalta Google Mapsista ja päätimme kokeilla paikan tarjontaa. Atelier7 verkkosivut näyttivät ja ravintolasta kirjoitettu kuvaus kuulosti lupaavalta. Atelijer7 tarjoilee aamiaista, lounasta, afterwork-annoksia ja -juomia sekä illallista. Omien sanojensa mukaan ravintola haluaa keskittyä parhaimpiin raaka-aineisiin ja makuun. Päätimme kokeilla ravintolan lounaan. 


Lounaalla vaihtoehtona on ottaa joko alkuruokapöytä, jossa on tarjolla erilaisia salaatteja sekä lämmin keitto ja kahvi. Vaihtoehtoisesti voit tilata vaihtuvalta listalta erilaisia sesongin mukaisia lämpimiä annoksia, joiden lisäksi hintaan kuuluu koko alkuruokapöytä. Päädyimme kokeilemaan lautasannoksia. Meistä Teppo tilasi katkarapucurryn ja Pepe kurpitsapastan. 


Alkupalapöytä oli suhteellisen runsas ja siihen kuului valikoima erilaisia kasviksia, joista kaikki olivat merkitty erikoisruokavalioille selkeästi. Kaikki vaihtoehdot olivat maidottomia ja sopivia vegaaneille. Alkupalapöytään kuului lisäksi pienempi sivupöytä, jossa oli proteiineja salaatin kylkeen sekä päivän keitto ja leivät. 


Salaattivaihtoehdot olivat melko perinteisiä. Olisimme toivoneet jääsalaatin, tomaatin ja kurkun sijaan hieman vihreämpää sekä sesongin mukaista salaattipöytää. Salaatit olivat kuitenkin tuoreita ja rapsakoita. Päivän keittona toimi maukas ja hieman mausteinen tomaattikeitto. Tarjoilija toi lautasannokset nopeasti pöytään. Pääruoka-annokset olivat kooltaan melko pienet, mikä toisaalta sopii lounaaseen. Katkarapucurryssa maistui pippuri, mutta se olisi kaivannut hieman lisää chiliä. Valitettavasti annoksen riisi oli kuitenkin ylikypsää, kuten myös toisen annoksen riisiä muistuttava orzo-pasta. Kurpitsapastassa kurpitsan makeus oli vallitseva, kenties vielä pienellä suolan lisäyksellä annos olisi toiminut paremmin. Murskatut kurpitsan siemenet toivat siihen rapeaa suutuntumaa. 


Lounaan hinta alkuruokapöydän ja annoksen kanssa oli hintava (17,70€). Vaikka pöytään tarjoiltu annosruoka lounaalla onkin ihanaa arjen luksusta, jälkikäteen ajateltuna myös keittolounas ja salaattipöytä (13,30€) olisi varmasti riittänyt nälkäämme. Moni paikalla ollut ruokailija olikin valinnut tämän vaihtoehdon lounaakseen. 


Paikan palvelu oli hyvää ja olomme oli tervetullut. Ravintolalle myös plussaa lounsajan nopeudesta. Atelier7 sisutukseen oli kiinnitetty huomioita ja ihastuimme pieniin yksityiskohtiin, joita normaalisti lounaspaikoissa ei näy. Esimerkiksi kauniit kuparinväriset aterimet kattauksessa sekä kuplavesi- ja jäävesikannut pöydässä toivat lounaaseen astetta tyylikkäämmän twistin. 


Atelijer7 lounas on kattava, mutta varsin hintava vaihtoehto. Ehkäpä kokeilemme myöhemmin vielä paikan afterwork- tai illallistarjonnan ja katsomme pääseekö paikka silloin paremmin oikeuksiinsa. 


Yummyscore = 6,5 / 10 


386 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page