top of page

Brasserie La Place - Syy pysähtyä rautatieasemalle

Elielinaukion laitaan avannut Brasserie La Place on mielenkiintoinen uusi tulokas Helsingin ravintolaskeneen. Vaikka ravintolan sijainti saattaa alkuun ihmetyttää, älä anna sen vaikuttaa ennen kuin olet maistanut ruokia. Espanjalaisilla vivahteilla tarjottu ruoka toi sateiseen päivään pilkahduksen aurinkoa, ja juuri oikein kypsennetyt merenelävät veivät meidät Pepen kanssa äkkilähdöllä Espanjan rannikolle.


sinisimpukatjanyhtökaura
Alkuruuat

Saimme kutsun La Placen soft-opening tapahtumaan toukokuun puolessa välissä. Ravintola oli vasta aukaissut ovensa ja pientä kaaottisuutta oli aistittavissa paikan tarjoilijoissa.


Ravintolan miljöö on minimalistisen trendikäs ja seiniä komistaa vaihtuvien taitelijoiden työt. Menu on rakentunut 4 eri osa-alueesta. First bites on pieniä jaettavia annoksia, munchies aavistuksen isompia, pääruoat nimensä mukaisesti isoimpia joita seuraa jälkiruuat.


Tilasimme:


Alkuun:

Mussels:

Sinisimpukoita sahrami, inkivääri liemessä, chilin ja korianterin kera

Tender Oats:

nyhtökauraa liekitettyä purjoa, romesco-kastiketta, pikkelöityä sipulia ja hapanjuurileipää.


Pääruuaksi:

Risotto Nero:

Mustekalaa, parsaa, granaattiomenaa ja risottoa


Beetroot Neat:

Kikherneitä, porkkanaa, minttua, linssejä ja purjoa


Jälkiruuaksi

Suklaata:

sitruuna basilika kermaa ja konjakkikastike


Creme Brulee:

passiohedelmää, kookosta ja ruusua.

Juomaksi

Alkuun cocktailit

Lasilliset Pinot Noiria


Sinisimpukoissa sahrami maistui vahvasti ja simpukat olivat täydellisesti kypsennetty. Chili ja korianteri toivat annoksen profiiliin aavistuksen itämaista vivahdetta. Kasvisalkupala oli mukavan mausteinen ja pehmeän tulinen, pikkelöidyt punasipulit toivat annokseen happamuutta. Yksi parhaista kasvisannoksista joita olemme maistanut!


Pääruokina tilatut risotto ja punajuuripallerot jäivät aavistuksen alkuruokien jalkoihin. Risotto oli tuhti ja mustekala oli hyvin paistettu. Annos olisi kuitenkin kaivannut aavistuksen happamuutta. Punajuuri, kikhernepyörylät olisivat voineet olla rapeampia, mutta grillatut kasvikset toivat annokseen ruokaisuutta ja kesäisen vivahteen.


Jälkiruokien creme bruleessa kuori rapsahti kuten kuuluukin ja siinä maistui passiohedelmä ja sen suutuntuma oli pehmeä. Brownie suli suussa. Suklaa maistui rikkaasti ja pähkinät toivat siihen rapeutta.


Kaiken kaikkiaan La Placen ruoka ilahdutti. Espanjalaisia ravintoloita ei Helsingissä kuitenkaan ole montaa. Tänne tulemme ehdottomasti uudestaan testaamaan menun muut ruoka-annokset. Ravintola on ehdottomasti pysähdyksen arvoinen.


Yummy score: 8,3/10

286 views

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page