top of page

Plein - Pieni bistro Vallilassa

Kävimme poikaystäväni kanssa Pleinissä pitkästä aikaa sateisena kesäkuun iltana. Viime kerrasta oli ehtinyt kulua jo useampi vuosi, mutta muistot edellisestä vierailusta olivat tuoreina mielessä. Valitettavasti ravintolan menu ei tällä kertaa aivan täyttänyt odotuksiamme. Vaikka ruoka oli hyvää, sitä oli määrällisesti aavistuksen liian vähän ja jouduimme kotona vielä turvautumaan iltapalaan. Maut ravintolassa olivat kuitenkin kohdallaan ja paikan tarjoilijoilla on ihanan persoonallinen ote.


Suolainen porkkanakakku
Alkuruoka

Pleinin ruoka on sesongin mukaista ja ravintola tarjoaa vähintään 4-ruokalajin menuta, jota voi itse täydentää parilla ylimääräisellä annoksella. Tilasimme menun lisäksi myös tartarin. Eli yhteensä 5 ruokalajia hintaan 68 e/per syöjä. Alkuun poikaystäväni tilasi tapansa mukaan Negronin ja itse tilasin lasin paahteista shampanjaa.


Ruuaksi tilasimme:


Carrot:

porkkana, piparjuuri & hunaja


Tomato:

tomaatti, kirjolohi & tonkapapu


Tartar:

marmorihärkä & seesami


Catch of the day:

Turskaa, varhaiskaali & beurre blanc


Alkuruuaksi tarjoiltiin aavistuksen suolainen porkkanakakku, johon toi lisämakua piparjuuri. Rakuunaöljy piti annoksen alkuruokamaisena, vaikka mieli yritti yhdistää annosta jälkiruuaksi. Annoksen kanssa tarjoiltiin porkkanan siivuja, jotka toivat siihen myös purutuntumaa. Itse pidin annoksesta, mutta poikakaverillani oli vaikeuksia saada sitä istumaan menun ensimmäiseksi annokseksi.


Toisena alkuruokana tarjoiltiin kirjolohta, tomaattia ja tonkapapua. Lohi oli 24 tuntia kypsennettyä ja se suli suussa, NAM. Tonkapapu tarjottiin rouheana, mikä toi annokseen hieman rapeutta. Annos tuntui raikkaudellaan lähes paletin puhdistukselta. Annoksen kanssa tarjottu talon hapanjuurileipä oli ihanan sitkoinen ja leivän kanssa tarjottu oliiviöljy maistui laadukkaalta.


marmoriliha tartar
Tartar


Tartarin marmorihärkä oli mukavan pehmeä ja se tarjoiltiin seesaminäkkärin päällä. Kooltaan annos oli suupala. Marmorihärän rasvaisuutta ja pehmeää makua aavistuksen peitti runsas majoneesin määrä. Karhunvatukka toi annokseen hieman happamuutta ja makeutta. Molemmilla tuli mieleen eväsretkelle mukaan pakattu voileipä.


Pääruokana tarjottu päivän kala oli turskaa. Voikastikkeen tilalla maidottomaan annokseen tarjottiin cashew beurre blanc. Valitettavasti puuttuvan voin makua oli korjattu annoksessa liialla suolalla, joka tuntuu olevan monien maidottomien annosten kompastuskivi. Annoksessa tarjottu kaali oli mukavan rapsakka ja valkosipuligeeli sopi kaalin kaveriksi.


Jälkiruuaksi tarjottiin mangoa, vadelmaa ja jäädyke, sekä marenkia. Annos oli ihanan raikas ja hyvä lopetus menulle. Olin iloinen, ettei maidoton jälkiruoka ollut pelkästään sorbettia.


Kaiken kaikkiaan Pleinin menu oli ihanan kesäinen ja sesongin mukainen. Annosten koot olivat mielestäni lähellä fine diningia, jolloin menussa olisi ehkä pitänyt olla yksi annos enemmän. Kotiin päästyämme teimme vielä leivät ennen nukkumaan menoa. Herää siis kysymys, oliko 5-ruokalajin menu 68e arvoinen. Kaiken kaikkiaan Plein on kuitenkin ihanan tunnelmallinen pikkubistro aivan Vallilan sydämessä.


Yummy Score: 7,2/10


166 views

Recent Posts

See All

Komentáře


bottom of page