top of page

Osteria dei Gusti - Heikon palvelun pastaa Töölössä

4 italialaisen perustama ravintola lupaa hyvää ruuan, tunnelman ja elämyksen osalta. Odotuksemme olivat korkealla myös Google-arvostelujen perusteella. Valitettavasti elokuussa avannut Osteria Dei Gusti jätti parannettavaa monessa osa-alueessa.


Illallistimme Osteria Dei Gustissa kolmen hengen seurueessa. Varasimme pöydän tiistai-illalle puoli kuudeksi. Ensimmäinen seurueestamme saapui paikalle jo vähän ennen ja häneltä kysyttiin välittömästi, mitä juomaa ja alkupaloja saisi olla. Ystävämme halusi kuitenkin odottaa meitä muita. Kun itse saavuin paikalle muutamaa minuuttia myöhemmin, vastaanotto oli sama. Tarjoilija tiedusteli jälleen mitä alkupaloja saisi olla, ja sanoi jopa “Missä se kolmas oikein viipyy?”. Kerroimme ystävämme saapuvan hetken kuluttua.


Koko tilanne oli hyvin erikoinen ja loi illalliskokemukselle huonon startin. Kun tarjoilija tuli vielä uudestaan kysymään, mitä söisimme ja joisimme, päädyimme tilaamaan lasit punaviiniä. Olisimme ymmärtäneet tämän hätäisyyden jos ravintola olisi täynnä, mutta olimme vielä tällöin paikan ainoat asiakkaat.


pasta dish
Pasta all'arrabbiatta

Osteria dei Gustin pastoissa on potentiaalia ja niissä maistuu aito italialainen kädenjälki. Ravintolan kannattaisi kuitenkin panostaa makuun, palveluun ja tunnelman luomiseen.

Kun pöytäseurueemme oli koossa noin 15 minuuttia pöytävarauksen alkamisesta, tarjoilija kysyi joko olemme päättäneet alkuruuat. Kysyimme vastavuoroisesti, olisiko hänellä suositella joitain annoksia. Tarjoilija vastasi lyhyesti kaiken olevan hyvää. Yksi meistä toi vielä esille maitoallergiansa ja tarjoilija ikään kuin käskyttäen kävi alkuruoat läpi. “Sinä otat tuon ja muut ottavat nämä”. Jos palveluilmapiiri olisi ollut tässä kohtaa ollut vapautunut ja ystävällinen, olisimme varmasti päätyneet tilaamaan alkupalat.


Meitä ihmetytti myös ruokien hinnoittelu, sillä alkuruoat olivat saman hintaisia kuin pääruoat. Ehkäpä ne ovat kooltaan jaettavia tai kookkaita? Pääruuaksi tilasimme pastat, joista emme kysyneet lisätietoja.


Tilasimme:

  • 2 lasia punaviiniä

  • 1 alkoholittoman oluen

  • Kaksi sitruunaista valkosipulipastaa

  • Yhden pasta all'arrabbiattan


Valkosipulipasta
Valkosipulipasta

Ruuat saapuivat varsin nopeasti pöytään. Pasta maistui annoksissa tuoreelta ja laadukkaalta. All’arrabbiata -pastassa oli pieni chilin potku, niin kuin kuuluukin. Muuten annoksen kastike olisi kaivannut hieman lisää makua. Ehkä ripaus enemmän suolaa olisi tehnyt tehtävän? Sitruuna- ja valkosipulipastassa ei ollut valkosipulia säästelty. Sanoisin, että sitä oli reippaasti liikaa. Vaikka yleensä runsas valkosipulisuus sopii omaan makuun, tässä annoksessa sen voimakas kitkeryys oli aivan liioiteltua. Pystyin maistamaan sen vielä seuraavana päivänäkin.


Pääruokien jälkeen emme jääneet ravintolaan viinille tai jälkiruoalle heikon palvelun vuoksi. Lähtiessämme ravintolassa oli jo muita ruokailijoita ja terve puheensorina täytti tilan.


Osteria dei Gustin pastoissa on potentiaalia ja niissä maistuu aito italialainen kädenjälki. Ravintolan kannattaisi kuitenkin panostaa annosten makuun, palveluun ja tunnelman luomiseen, jotta voisimme suositella sitä eteenpäin.


Yummyscore: 5,6

Illallisen lasku: 86,90e
1,796 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page