top of page

Pontus - Rento kortteliravintola

Updated: Nov 11, 2022

Pontus on kortteliravintola naapurissasi, jonne sinun on mukava istahtaa ystäväporukalla viettämään arki-iltaa tai viinilasilliselle karvaisen kaverin kanssa. Miksipä paikka ei sopisi myös rentoon deitti-iltaan. Muutama vuosi sitten City-lehden artikkelissa ravintolan omistaja Antto Melasniemi kuvaili ruokaa fine-casuaaliksi ja Pontusta paikaksi, jossa voit ryypätä ja nauttia ruuasta.Me pistäydyimme Kapteeninkadulla sijaitsevaan Pontukseen torstaina noin kello 19 aikoihin, jolloin ravintolan täytti tasainen puheensorina ja pöydissä istui pieniä seurueita. Mieltämme lämmitti erityisesti koirien osuus asiakaskunnasta. Menusta löytyi jopa koirien oma annos.


Konstailematonta kotiruokaa ja bistro tunnelmaa

Ravintolan tunnelma oli paikoittain viimeistelemätön, joka toki tuki sen bistromaista identiteettiä.

Alkuun tilasimme oliiveja, jotka tarjoiltiin leivän ja oliiviöljyn kera. Emme hihkuneet innosta alkupalojen osalta. Oliivit olivat kovia, eikä leipäkään ollut tuoretta. Leivän kanssa tarjoiltu oliiviöljy maistui kuitenkin laadukkaalta.


Pääruoaksi tilasimme tarjoilijan suosituksesta päivän erikoisen eli Pulpo-risoton sekä vegaanisen pizzan listalta. Pizzapohja ja täytteet olivat maistuvia, erityisesti chipotle majoneesi kruununa lätyn päällä. Kokemuksemme perusteella suosittelemme sinuakin tilaamaan Pontuksessa pizzan. Risottoa emme syöneet loppuun saakka. Sen koostumus oli hyvä, mutta makupaletti jäi ohueksi.


Esillepanon suhteen emme odottaneet suuria, eikä annosten estetiikka meitä myöskään yllättänyt. Irtopisteet Pontukselle kuitenkin pöytien kauniista valkoisista lautasliinoista ja tunnelmallisista kynttilöistä. Ravintolan atmosfääri oli paikoittain viimeistelemätön, joka toki tuki sen bistromaista identiteettiä. Valaistuksen osalta olisimme kaivanneet suorien kovien valojen sijaan pehmeyttä, joka olisi lisännyt ravintolan tunnelmallisuutta. Pöydissä lepattava ainokainen kynttilä ei tähän yksin kyennyt.


Palvelun osalta Pontus jätti paikoitellen parannettavaa. Tarjoilijamme olivat miellyttäviä, mutta jouduimme kertaamaan tilausta muutamaan kertaan. Tuntuikin, etteivät tarjoilijat jaksaneet kartoittaa asiakkaan tarvetta kovin kattavasti, vaan lähtivät hyvin vahvasti tarjoamaan päivän spesiaaleja. Saamamme viinisuositus oli kuitenkin hyvä ja se olikin ehdottomasti illan parhaita makunautintoja.


Hinta kahdelta hengeltä: 65,40€

Osoite: Kapteeninkatu 26


Yummy Score: 7/10
Recent Posts

See All

Comments


bottom of page