top of page

Skutta - Villiruokaa Hakiksessa

Updated: Oct 11, 2023

Skutta sulkee ovensa 14.10.2023.


Skutta avasi ovensa maaliskuun alussa ja olimme ravintolassa avajaispäivänä illallistamassa. Ennakko-odotukset olivat korkealla. Bistro, jossa suomalaiset raaka-aineet olisivat pääosassa ja annokset ekologisia.


Pakko myöntää, että villiruoka oli meille uusi tuttavuus. Valitettavasti tällä kertaa perisuomalaiset raaka-aineet eivät maun puolesta päässeet täysin oikeuksiinsa. Tästä syystä myöskään illallisen hinta-laatusuhde ei oikein kohdannut. Skuttan lämmin tunnelma ja henkilökunta jätti meille kuitenkin hyvän fiiliksen ja näimme ravintolan konseptissa paljon mahdollisuuksia.
Skutta sijaitsee Hakaniementiellä (vanhan Kujan tiloissa). Paikka on viihtyisä ja tummat kalusteet ja tiiliverhoilut seinät luovat tilaan lämpimän tunnelman. Yllätykseksemme menussa ei ollut kuvailtu annoksia, vaan listassa oli ainoastaan annosten nimet. Tarjoilijan apua siis tarvittiin, kun pohdimme mitä tilaisimme.


Onneksi henkilökunta tuntui olevan aidon kiinnostunut vierailijan viihtyvyydestä ja osasivat auttaa annosten valinnassa. Heistä oli kuitenkin havaittavissa pientä avajaisillan jännitystä. Menu tai viinit eivät tulleet vielä ihan ulkomuistista.


Tilasimme:

Lasit talon natural kuplivaa viiniä


Alkuruuaksi

Kaali + Miso

Graavikala + kanamuna

Lasit rose viiniä 12cl


Pääruuaksi

Artisokka + kuusi

Karitsa + mustaherukka

Lasit punaviiniä 12cl


Ennen ruokien saapumista pöytään, meille tuotiin talon paistamaa leipää ja munakoisolevitettä. Levitteessä maistui vahvasti paahteisuus ja savu, mikä pelasi hyvin yhteen yrttisen talon leivän kanssa. Tilasimme alkuruokien kanssa tarjoilijan suosituksesta rose-viiniä. Tässä kohtaa on pakko huomauttaa, että viinejä ei maistatettu meille kertaakaan serviisin aikana. Kenties luotto omaan viinivalikoimaan on vahva?


Erityiskiitosta siitä, että annoksissa oli mietitty ekologisuutta ja niissä oli käytetty kekseliäästi raaka-aineita, joita ei usein ravintoloissa näy.

Alkuun pöytään saapui kala- ja kaaliannos. Kaalin miso oli maukasta, mutta omaan makuun hieman liikaa paistettu. Rapeampi suutuntuma olisi tehnyt annoksesta paremman. Kuitenkin annoksen paksu kastike ja rapeat pähkinät toivat vastapainoa kaalin pehmeydelle. Kala-annos sen sijaan olisi tarvinnut aavistuksen suolaa ja graavattu kala oli jätetty varsin paksuksi siivuksi. Lisäksi annoksessa tarjottu munakokkeli oli aavistuksen outo lisuke. Ainesosat eivät oikein sopineet yhteen.

Pääruokana tarjottu karitsan niska oli paikoin jänteikästä, mutta muuten mureaa. Annokseen luvatut herukat loistivat poissaolollaan ja makuprofiili oli lihainen. Metsäinen ja paahtunut maku oli mukana annoksen jokaisessa ainesosassa. Pääruuan kanssa tilattu täyteläinen punaviini korosti karitsan ominaista makua.


Tilasimme lisäksi Kvinoa-risoton, joka oli rakenteeltaan sopivan löysä. Risoton alla piili paistettua pinaattia ja lehtikaalia, jotka toivat annokseen vehreyttä. Annoksen päällä oli paistettua maa-artisokkaa, joka oli maultaan erinomaista. Risoton päälle asetetut herukat leikkasivat maa-artisokan makeutta mukavasti.


Pienestä kömmähdyksestä johtuen meille tuotiin lisäksi kala-annos pääruokana, vaikka emme olleet sitä tilanneet. Kala-annos oli maukas ja lohturuokainen. Hetken annosta syötyään kuitenkin tuntui, että siitä puuttui jokin. Annos oli varsin suolainen ja sen maku kehittyi paremmaksi vasta hieman jäähtyneenä.


Skutta ihastutti meitä autenttisuudellaan. Tarjoilijat olivat mukavia ja palvelu kaiken kaikkiaan hyvää. Erityiskiitosta siitä, että annoksissa oli mietitty ekologisuutta ja niissä oli käytetty kekseliäästi raaka-aineita, joita ei usein ravintoloissa näy. Lisäksi lähes jokaisen annoksen sai maidottomana. Annosten makuprofiileissa on kuitenkin vielä tekemistä ja ravintolan hinta-laatusuhde jäi tällä kertaa mietityttämään meitä. Skutta on silti mielenkiintoinen tulokas Helsingin ravintolaskeneen.


Yummy Score: 7/10

Hinta kahdelta: 144e


Recent Posts

See All

Comments


bottom of page