top of page

Bull & firm - Maistuvia suupaloja ja cocktaileja Kalliossa

Pieniä jaettavia annoksia kynttilän valossa, mitä muuta sitä voisi toivoa? No hyviä cocktaileja tietenkin! Kaikkea tätä ja enemmän tarjoaa Bull & Firm Kallion sydämessä.
Lähdimme Bull & Firmiin syömään marraskuisena sunnuntaina. Ravintola avaa ovensa kello 17 ja olimme ensimmäisten joukossa paikan päällä. Meillä ei ollut pöytävarausta, mutta mahduimme silti hyvin syömään. Myöhemmin huomasimme, kuinka ovelta jouduttiin käännyttämään ilman varausta saapuneita vierailijoita pois. Eli vinkkinä, kannattaa varata pöytä.


Bull on meille tuttu vakiopaikka, kun kaipaamme hyvää ruokaa ja kekseliäitä coktaileja. Ravintola sijaitsee lähellä Sörnäisten kurvia, mutta sijainnin ajoittainen villi meininki ei onneksi kantaudu ravintolaan. Ravintolan miljöö on tunnelmallinen sekoitus kellaribistroa ja hämyistä taidebaaria. Ruokailessamme ravintola alkoi täyttyä ja lähtiessämme noin kello puoli 7 aikoihin, Bull oli lähes täynnä.


Tilauksemme piti sisällään:

  • Jerusalem artichoke, apple, bread emulsion & herbs 12€

  • Deer carpaccio, thyme, forest mushrooms & fermented blueberry 15€

  • Truffle risotto 19€

  • Pumpkin “pasta”, sea buckthorn, västerbotten & sage 19€

  • Lasit punaviiniä

  • 2 cocktailia

Tilasimme alkuruuat tuttuun tapaan jaettavaksi ja maidottomina. Alkuruuat tulivat pöytään suhteellisen nopeasti ja tarjoilija kertasi tilaamamme ruuat. Artisokat olivat maukkaita ja mukavan pehmeitä rakenteeltaan. Annoksen maku sai lisäpontta yrteistä ja suutuntumaa leivänmuruista. Ruoka sopi loistavasti alkavan talven sesonkiin, kuten myös peura carpaccio. Siinä liha oli mureaa ja timjami maustoi annosta sopivasti. Tällä hetkellä riistaa tuntuu näkyvän ravintoloiden listoilla enemmän, kuin viime vuosina. Ja mikä olisikaan sen parempaa! (Jos riista-annos arvostelut kiinnostaa, tsekkaa arvostelumme Aleksanderplatsista).


Tryffelirisotto oli täyteläistä ja ystäväni nautiskeli sitä pienin suupalasin. Tilaamani “kurpitsapasta” oli todellinen kurpitsan riemulaulu. Annoksessa ei tosiaan ollut muuta, kuin kurpitsaa eri muodoissa ja sen makua täydensi tyrnin happamuus. Vaikka annos oli maukas, se olisi ehkä kaivannut seurakseen aitoa pastaa tai leipäpalasen. Nyt tuntui, että annoksesta puuttui jokin osa.


The Bull & Firm on varma valinta treffeille tai kaverin kanssa syömään. Ravintola myy seinillään paikallisten taitelijoiden tauluja. Ruokailessa mukaan voi tarttua täyden vatsan lisäksi siis taidetta kotiin viemiseksi. (Kuten eräälle ystävällemme kävi.) Suosittelemme Bullia viikonlopun tai arjen ruokailuun, kun kaipaat astetta parempaa ja sesongin mukaista illallista.


Yummy score: 7,8

Hinta: n.120e

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page