top of page

Sake bar & Izakaya - japanilainen kortteliravintola joka yllätti

Kävimme Pepen kanssa Kruununhaan Sake Bar & Izakaya ravintolassa ja ihastuimme paikan pieniin jaettaviin annoksiin ja autenttiseen tunnelmaan. Vaikka ravintola ilmoittaa sivuillaan keskittyvän enemmän juomapuoleen, oli annosten maku lähes vertaansa vailla.


Löysimme Pepen kanssa itsemme sunnuntaisena päivänä googlaamasta hyvää ruokapaikkaa. Onneksi ravintola-excelimme auttoi tässäkin tilanteessa. (Toivottavasti tämä blogi auttaa joskus sinua vastaavassa tilanteessa!)

Exceliä tutkittuamme päädyimme suuntaamaan tyhjyyttä humisevat vatsamme kohti Kruununhaassa sijaitsevaa pientä japanilaista Sake Bar ja Izakaya ravintolaa. Ravintola oli juuri avannut ovensa sunnuntain serviisiin ja olimme ensimmäiset asiakkaat paikalla.


Tilasimme

  • Kurkku miso, chili maistui kivasti

  • Tonnikala tartarin

  • Grillattua kanaa ja chili yuzu tahnaa

  • kylmiä udon nuudeleita


Juomaksi

  • Natu Viiniä

  • Sakea - Wakayama Sakea Kid Junmai Daiginjo sakea

  • Oluen ja Yuzu cocktailin


En yleensä hirveästi fanita suodattamattomia oransseja viinejä, mutta Sake Barin viini oli yllättävän kepeä ja helposti lähestyttävä. Tilasimme lisäksi Wakayama Kid junmai Daiginjo sakea joka oli mukavan pirteä ja kukkaisen raikas. Vaikkemme kumpikaan ole suuria Saken ystäviä, tämä kyllä upposi molemmille.


Alkuun tuodut miso kurkut olivat varsin miedon makuisia, mutta rapea chiliöljy toi niihin mukavaa potkua. Tässä annoksessa mison umamimaisuus olisi voinut maistua enemmän. Tonnikalatartar oli mukavan suolainen ja mäti poksahteli kivasti suussa. Lautasen pohjalla ollut tulinen liemi pääsi oikeuksiinsa oikeastaan vasta, kun annoksen oli lähes syönyt.
Grillatussa kanassa oli hyvä savun makun. Aluksi itseäni hieman harmitti, että annoksessa oli käytetty kanan paistileikettä, joka on helposti liian kalvoinen omaan makuun. Onneksi näin ei kuitenkaan ollut. Annoksessa tarjottu chilinen yuzy tahna oli illan helmi ja se leikkasi ovelasti kanan savuista makua. Pyysimmekin tahnaa pariin otteeseen lisää


Kylmät nuudelit possulla olivat koukuttava annos. Rapean chiliöljyn ja maapähkinävoin liitto vahvistui joka suupalalla. Annosta olisi voinut syödä enemmänkin.


Sake bar & Izakaya oli kaikenkaikkiaan hyvä löytö ja käymme ehdottomasti uudestaan juomassa muutamat yuzu cocktailit ja maistamassa uusia pieniä annoksia.


Yummy score 9.1/10

Loppulasku 51,50 per naama.


Recent Posts

See All

留言


bottom of page