top of page

Omadi - 5 ruokalajin pettymys

Updated: Oct 11, 2023

Omadi on suljettu. Se sulki ovensa 23 päivä syyskuuta.


Syntymäpäiväillalliseni Omadissa lässähti pahemman kerran. 5 ruokalajin illallinen kesti alusta loppuun noin 4 tuntia, eikä annokset olleen valitettavasti 90 euron arvoisia. Kenties Omadin uusi konsepti ja sijainti sekoittivat pakkaa pahemman kerran.


Kävimme Pepen kanssa Omadissa kesällä syömässä, kun se vielä oli Omakase-illallinen. Odotukset syntymäpäiväillalliseen olivat siis korkealla. Varasimme Omadista pöydän 9 hengelle arki-iltana. Ravintola oli vasta avannut ovensa uudessa osoitteessa Telakkarannassa. Paikan sijainti oli aivan ihana ja huomattavasti parempi kuin aikaisempi. Omadin miljöö ja sisustus oli minimalistinen ja isot ikkunat merelle loivat tilaan harmonisen tunnelman.


Pöytäämme tuotiin ensimmäisenä vettä, kuplivaa ja tavallista. Lähetimme kuplaveden takaisin, koska siinä oli vahva desifiointiaineen maku. Lisäksi pöydässä oli viinilista, joka oli oli todella laaja. Tarjoilija kertoi, että he olivat ostaneet juuri lopettaneen VinVinin viinivaraston ja siksi heillä oli niin paljon tarjottavaa.


Tilasimme alkuun lasit kuohuvaa. Päädyin tilaamaan lasin shamppanjaa, joka ei maun puolesta ihan vakuuttanut. Muut pöytäseurueesta tilasivat olutta ja cremantia. Ruokalistalta päätimme tilata 5 ruokalalajin menun, joka piti sisällään seuraavat annokset.


Alkuun

Hiramasa Sashimi

Paistettu osterivinokas, selleriä ja mustaa valkosipulia

Maidoton versio: Tonnikalan poski ja keltuainen

Udon nuudelit ja häränhäntäliemi

Pääruoka

Skrei Turskaa, vihreä kosho beurre blanc ja lehtikaalia

Jälkiruoka

Sake, riisijäätelö

Maidoton versio: Persikka-, luumusorbetti


Lisäksi tilasimme tarjoilijan suosituksesta valkoviiiniä, mutta valitettavasti ensimmäinen suositus oli omaan makuuni aavistuksen liian makea. Tarjoilija suositteli tämän jälkeen toista viiniä, joka oli sopivan kuiva, mutta ei mitenkään erikoinen. Ensimmäinen ruokalaji oli Hiramasa Sashimi. Kala maistui tuoreelta ja se oli maukasta. Tämä oli menun ehdottomasti paras annos.


Hiramasa Sashimi

Noin puoli tuntia myöhemmin tarjottiin seuraava annos. Maidoton versio oli aiemmasta Omadista tuttu tonnikalan poski ja keltuainen. Tonnikala ei maistunut aivan yhtä tuoreelta kuin aiemmin, mutta keltuainen loi annokseen mukavan kermaisuuden. Muulle pöytäseurueelle tarjoiltu Osterivinokas oli paikoin sitkeä, mutta annoksen pohjalla ollut palsternakkacreemi sopi sienen lisukkeeksi.


Noin tuntia myöhemmin tarjoiltiin Udon nuudeliannos, jota kohtaan oli paljon odotuksia. Annos oli kuitenkin iso pettymys. Annnos maistui lihaliemeltä, josta puuttui syvyys ja nuudelit jättivät suuhun jauhoisen tuntuman. Annos oli siis täysi floppi, eikä kuuluisi ravintolan listalle etenkään 12e hinnalla.


Serviisiä oli kulunut tässä vaiheessa 2,5h emmekä olleet vielä saaneet pääruokaa. Tuntui kohtuuttomalta odotella annosten välissä lähes tunti, jonka jälkeen eteesi tarjoillaan nuudeliannoksen kaltainen pettymys. Valitettavasti pääruokakaan ei pelastanut menua. Turska oli hyvin paistettu, ja beurre blanc kastikkeen alla ollut yrttitahna loi annokseen syvyyttä. Harmillisesti annos oli kuitenkin aivan liian suolainen.


Paistettu osterivinokas, selleriä ja mustaa valkosipulia

Maidottomana jälkiruokana tarjottu luumu-, persikkasorbetti oli maultaan raikas ja muille tarjottu Sake-riisijäätelö oli kuin makea pringles ja maistui pöytäseurueelle.


Pitkän kaavan mukaan syöminen sai Omadissa uuden merkityksen, kun 4h tuntia myöhemmin illallinen oli ohi. Tilasimme laskun ja kerroin tarjoilijalle ja pääkokille palautteen. Saimme pahoitteluja ja lupauksen siitä, että keskittyisivät palveluun enemmän. Yllätyksekseni illallisen alkuun palautettu kivennäisvesi oltiin lisätty laskulle, mutta tässä kohtaa illallisen uuvuttamana en jaksanut enää valittaa.


Minkä tahansa illalliskokemuksen pitäisi jättää hyvä maku suuhun, mutta etenkin kun menun hinta juomineen oli 90 e/per henkilö. Nyt poistuimme pettyneinä ja tuntui että ravintola olisi voinut paremmin käsitellä pettymyksen esim. tarjoamalla jossain välissä ilmaiset täydennykset laseihin kuten Alexanderplatzissa tai edes nimellisen hyvityksen laskulle.


En voi suositella Omadia, ainakaan tällä hetkellä. Toivottavasti ravintola ottaa palautteesta opikseen ja tekee tarvittavia muutoksia. Tuskin enää päädyn Omadiin syömään, saatan kuitenkin pistäytyä ihanalla terassilla cremantilla.


Yummy score: 6,1


Recent Posts

See All

Comments


bottom of page